VİZE İŞLEMLERİ

Davetiyenizi (akseptans) aldıktan sonra öğrenci vizesi almak için size en yakın Ukrayna'nın İstanbul veya Ankara'daki konsolosluklarından birisine aşağıdaki belgelerle müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Vize süresi yaklaşık üç haftadır. Üç gün içerisinde acil vize almak da mümkündür ancak acil vize için normal vize ücretinin iki katını ödemek gerekir. Vize işlemleri için Ukrayna Büyükelçilği Konsolosluk şubesinin http://turkey.mfa.gov.ua/tr/visas sayfasını ziyaret edebilir veya aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

LİSANS ÖĞRENİMİ İÇİN;

1- Pasaport (Tercihen 5 yıllık).

2- Üniversiteden alınan davetiye ve fotokopisi.

3- Vize müraccat formu. İnternetten doldurulup çıktısı alınacak. http://visa.mfa.gov.ua/

4- Seyahat sağlık sigortası (60 günlük).

5- Vesikalık fotoğraf 3,5 X 4,5 ebadında 2 adet.

6- Lise diploması apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası. (Apostil işlemleri valilik veya kaymakmaklıklarda yapılıyor).

7- Lise not dökümünü (transkript) apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası.

8- Sağlık raporu ve raporda AIDS testi yaptırdığına dair bir ibare (En az 4 doktorun imzası olması lazım). Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

9- Doğum belgesi (Forum A) (Nufüs müdürlüklerinden alınacak) Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

10- Uçak bileti Gidiş-Dönüş (Dönüş açık olabilir).

11- Vize ücretinin bankaya yatırıldığına dair 2 adet makbuz (Islak mühürlü ve imzalı olmalı). Belgelerinizi konsolosluk şubesine ibraz edip olur aldıktan sonra ödeme yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde vize ücreti iadesi mümkün olmayacaktır.

Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde ek belgeler isteyebilir.

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİMİ İÇİN;

1- Pasaport (Tercihen 5 yıllık).

2- Üniversiteden alınan davetiye ve fotokopisi.

3- Vize müraccat formu. İnternetten doldurulup çıktısı alınacak. http://visa.mfa.gov.ua/

4- Seyahat sağlık sigortası (60 günlük).

5- Vesikalık fotoğraf 3,5 X 4,5 ebadında 2 adet.

6- Lisans diploması apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası. (Apostil işlemleri valilik veya kaymakmaklıklarda yapılıyor).

7- Lisans not dökümünü (transkript) apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası.

8- Sağlık raporu ve raporda AIDS testi yaptırdığına dair bir ibare (En az 4 doktorun imzası olması lazım). Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

9- Doğum belgesi (Forum A) (Nufüs müdürlüklerinden alınacak) Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

10- Uçak bileti Gidiş-Dönüş (Dönüş açık olabilir).

11- Vize ücretinin bankaya yatırıldığına dair 2 adet makbuz. (Islak mühürlü ve imzalı olmalı). Belgelerinizi konsolosluk şubesine ibraz edip olur aldıktan sonra ödeme yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde vize ücreti iadesi mümkün olmayacaktır.

Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde ek belgeler isteyebilir.

DOKTORA ÖĞRENİMİ İÇİN;

1- Pasaport (Tercihen 5 yıllık).

2- Üniversiteden alınan davetiye ve fotokopisi.

3- Vize müraccat formu. İnternetten doldurulup çıktısı alınacak. http://visa.mfa.gov.ua/

4- Seyahat sağlık sigortası (60 günlük).

5- Vesikalık fotoğraf 3,5 X 4,5 ebadında 2 adet.

6- Yüksek lisans diploması apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası. (Apostil işlemleri valilik veya kaymakmaklıklarda yapılıyor).

7- Yüksek lisans not dökümünü (transkript) apostilli aslı, noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet noter onaylı kopyası.

8- Sağlık raporu ve raporda AIDS testi yaptırdığına dair bir ibare (En az 4 doktorun imzası olması lazım). Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

9- Doğum belgesi (Forum A) (Nufüs müdürlüklerinden alınacak) Apostilli ve noter onaylı Ukraynaca tercümesi ve 1 adet kopyası.

10- Uçak bileti Gidiş-Dönüş (Dönüş açık olabilir).

11- Vize ücretinin bankaya yatırıldığına dair 2 adet makbuz. (Islak mühürlü ve imzalı olmalı). Belgelerinizi konsolosluk şubesine ibraz edip olur aldıktan sonra ödeme yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde vize ücreti iadesi mümkün olmayacaktır.

Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde ek belgeler isteyebilir.